måndag 28 september 2009

Nej, nej, nej

Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Det rinner ur näsan och jag har säkert nyst 100 gånger redan idag. Har lite molande värk i leder och huvud. Det känns som om det är en riktig brakförkylning pågång, bläääää. Dagis är stängt idag, så Julia är hemma. Jag hade tänkt åka och bada med henne, men det känns inte riktigt som om det är läge för det :(. Det blir en liten promenad och sedan mys framför TV:n. Jag ska hälla i mig berocca och hålla tummarna för att det bara är lite snuva....

Några bilder från igår

Vår egen Teletubbie

På leklandet med mammagruppen

Fin present från D & M som var här på middag.
Jag visste inte att Odd Molly skapat en skönhetsserie,
ett bevis på att man inte riktigt hänger med :)


lördag 26 september 2009

10 dagar efter första behandlingen

Om 10 dagar kommer du att börja tappa håret, sa min kontaktsjuksköterska. Idag har det gått 10 dagar.... Mitt hår sitter kvar. Men jag fick en vision idag när vi var i Sickla, det blåste ganska mycket och jag såg framför mig hur allt mitt hår bara släppte och blåste iväg.Det hände förstås inte, men det hade nästan varit lite komiskt. Det sticker lite i hårbotten, så jag misstänker att det är pågång.

onsdag 23 september 2009

Ridning

Idag har jag varit ute och ridit i skogen. Det var så himla skönt, solen sken och det var höst i luften. Tänk att det är 6 år sedan jag sålde min förra häst och efter det har det inte blivit mycket ridning. Men nu ska jag försöka att ta mig iväg och rida en gång i veckan eller i mån av ork. Det är verkligen som med cykling, har man en gång lärt sig så sitter de gamla takterna i. Men känner mig redan nu lite öm i musklerna, huuu...


På schemat idag!


Julia ska till dagis för första gången den här veckan och jag ska göra något efterlängtat som jag inte gjort på flera år!

måndag 21 september 2009

Underbara Gotland!

Bloggen Engla´s Showroom har en tävling där man kan vinna en weekend på Gotland. Jag vill väldigt gärna vinna så här kommer min motivering:

Åååå vad det skulle vara underbart att få åka till Gotland i höst. Strosa runt i Visby, kanske åka till Furillen, äta god mat och umgås med den man älskar mest. Den här hösten behöver vi bli lite extra bortskämda, då jag får cellgifter (bröstcancer) och vi har en tuff tid bakom och framför oss. Att få åka till Gotland skulle betyda så mycket för mig, en möjlighet att samla kraft, energi och få känna mig som ”vanligt”. Så snälla låt oss få åka till Gotland :)!

Tävlingen hittar ni här!

söndag 20 september 2009

En bättre dag än igår

Igår var ingen bra dag. Jag har nog aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Men idag känns det ok igen, jag står upp på benen och känner att energidepån sakta fylls på. Vi har haft födelsedagsfika för Bella som fyllde 12 år i fredags. På eftermiddagen stack T och jag iväg och gjorde en investering, en dyr och efterlängtad. Vi har investerat nya sängar. Sängar med motor som ska ge oss perfekt komfort och inga ömmande ryggar, känns extra viktigt nu. 8 veckor till leverans tyvärr, men den som väntar på något gott....


Bilden är lånad från hildingshop.com

lördag 19 september 2009

Dag 3, ett citat...

"If you are going through hell, keep going" citat Winston Churchill

torsdag 17 september 2009

Vad heter boken?

För flera år sedan kom det ut en bok om 3 st tjejer som hade cancer. Om jag minns rätt var de alla unga. Tyvärr så gick en av tjejerna bort innan boken kom ut i handeln och jag tror att författaren tillägnade henne boken. Nu har jag letat runt på nätet, men kommer inte ihåg varken författarens namn eller bokens titel. Skulle så gärna vilja läsa den. Någon som vet vad den heter?

onsdag 16 september 2009

1 down 5 to go

Sitter i soffan och tittar på Idol. Känner mig som vanligt, lite varm kanske. Men man ska väl inte ropa hej innan man nått över ån? Det gick bra på sjukhuset idag, själva behandlingen tog 4 timmar och sedan fick jag ligga kvar 4 timmar till för att kontrollera att jag inte fick någon allergisk reaktion. Vid nästa behandling kommer jag att få en picc-line insatt i armen. Det är som en kateter som sitter i armen, från den går en tunn slang genom ådern till hjärtat. Den gör att man inte behöver sticka i armen varje gång som jag ska få cellgifter. Idag när sjuksköterskan stack mig armen så sprutade blodet. Jag tror att en picc-line blir bra, även om det känns lite konstigt att ha en plastslang inne i kroppen och utanpå.


Nu ligger jag här!


Första flaskan Taxotere har snart strömmat in i mitt blod. Sedan ska jag få 2 droppflaskor till en Carboplatin teva (tror jag att det heter?) och Herceptin. Thomas gick precis och jag ligger och tittar på nyheterna. Lite lyx med eget rum och TV....

tisdag 15 september 2009

Första behandlingen....

I morgon är första behandlingen.... Så idag har jag tagit 16 kortisontabletter vid 2 tillfällen. När börjar man svullna? I morgon kl 8.30 ska jag infinna mig sjukhuset. Ser inte direkt fram emot det. Men samtidigt vill jag komma igång, så att jag blir klar vid nyår. Klar med cytostatikan alltså, efter nyår väntar strålning och herceptin behandling under 1 år och sedan anti-hormon tabletterna. Nu ska jag försöka att sova lite, det blir en lång dag i morgon./ Kram A

måndag 14 september 2009

Drömma sig bort...


Idag hämtade jag resekataloger, de ska jag bläddra i på onsdag och drömma mig bort. Kanske blir det en resa i februari?!
Helgen tillbringade vi på Clarion Hotell. T hade bokat romantikpaketet och det var väldigt mysigt. God mat, gott vin, skön spa behandling och "vi" tid. Lovely!!


fredag 11 september 2009

Helgen

Ikväll ska vi på ett cocktailparty, hos kompis C. Genom honom träffades jag och T för 4,5 år sedan. Så vi (jag) har honom att tacka för mycket. Vi funderar på att promenera dit om det fina vädret håller i sig. Julia ska med ikväll, så det blir en tidig kväll för min del. I morgon ska vi (jag och T) åka iväg till hemlig ort. Fick ett litet kort på min födelsedag där det står att jag ska bli bortskämd. Ser verkligen fram emot det! På söndag ska jag gå ut och äta på Beirut Café med 7 tjejkompisar och fira min födelsedag. Det är bara 5 dagar kvar till första behandlingen och det känns som om jag vill passa på att träffa alla innan jag går "in i cytostatika dimman". Gissar att det blir många myskvällar hemma de närmaste 5 månaderna.

Tack!

Jag vill passa på att tacka så mycket för alla uppmuntrande kommentarer, här i bloggen! Jag uppskattar dem väldigt mycket! Så ett STOR TACK och blommor nedan är till er :)!!!

Förskola=stor tjej

Efter en intensiv vecka på förskolan (jag säger dagis hela tiden), har jag nu lämnat Julia där ensam. Eller ensam är hon ju inte. Hon har sällskap av 8 små kompisar och 3 fröknar. Hon såg lite chockad ut när jag vinkade hej då. Jag gick snabbt därifrån, så att hon inte skulle se att hennes mamma förmodligen tyckte att det var 1000 gånger jobbigare än hon. Separationsångest har fått ett nytt ansikte, mitt... Nu är jag ensam hemma och sitter framför datorn. Lämnade henne för 16 minuter sedan och jag har säkert kollat mobilen 10 gånger sedan dess. Tänk om det skulle hända henne något. Det känns så tomt och tyst i huset. Jag längtar redan efter att få gå och hämta henne... Bara 3 h kvar :)!!!

Tuff dagis-tjej med skinnjacka och converse

En kväll för unga med Bröst Cancer

I tisdags var jag på en kväll för unga med bröst cancer. Vi var ca 20 tjejer som träffades i Amazonas lokaler. Temat för kvällen var ~föda barn efter bröstcancer~. Det var en läkare från Onkologen, en fertilitetsläkare och en ”vanlig” tjej som fått bröstcancer som ung och efter det fött 2 barn. Jag tycker att det var en bra kväll. Alla fick möjlighet att ställa frågor och efter stannade jag kvar och småpratade med 2 tjejer som också haft/har bröstcancer. De rekommenderade samtalsgruppen för unga som Amazonas anordnar. Det finns både terapeut ledda och mer ”get together” träffar. Jag ska absolut försöka att ta mig iväg på några sådana träffar under hösten.

tisdag 8 september 2009

FÖDELSEDAG!!

Idag är jag inte längre 30 utan en 30 + are! Vi firade min fördelsedag igår, kanske inte med pompa och ståt, men med paket och middag. Inte illa :). Idag har jag och Julia varit på vår andra inskolningsdag och Julia är helt galet trött. Det kommer att bli en tuff vecka, för oss båda. I kväll ska jag på en kväll för Unga med bröstcancer som Amazona arrangerar. Det är 3 personer som kommer att föreläsa. Det ska bli intressant. Skriver mer om det en annan dag.

fredag 4 september 2009

Självömkan

Idag var jag på en av de miljoner undersökningar som krävs innan behandlingen börjar. Fick bla veta att jag hör till den gruppen i studien som inte kommer att få Avastin. Jag kommer få Herceptin istället under ett år. Känns lite snopet, men det blir säkert bra. Jag kommer i alla fall att ingå i studien med alla dessa kontroller och det känns bra. Sedan var jag på studiebesök på behandlingsavdelningen. Det var hemskt. I alla sängar låg mina medsystrar och såg ut som Pre-Cogs från Minority Report, ni vet filmen med Tom Cruise. Jag tycker så synd om alla som låg där och fick giftet insprutat i kroppen och sedan PANG slog det mig att om 12 dagar är det jag som ligger där. Det kändes som om jag gör vad som helst för att slippa det här. Men det är inte riktigt sant. Jag gör vad som helst för att slippa cancer igen och det här är ett steg. Tur att Julia var med mig idag, annars hade jag nog brutit ihop totalt. Nu rann det bara några tårar nedför kinderna. Fy fasiken vad jag tycker synd om oss alla som måste gå igenom det här. Men visst kommer man väl ut starkare på andra sidan?

onsdag 2 september 2009

Jag och mina ägg

I måndags ringde jag till Huddinge för att höra hur det gått med äggen. 8 st hade blivit befruktade och ligger i frysen, 2 st var befruktade men låg på "tillväxt" i värmeskåp och 1 var borta. Det är tydligen ett bra resultat och det känns så himla bra! Vi kallar Thomas på skämt för 11 barnspappan :) Han slår dock inte octomum som jag såg en dokumentär om igår. Tänk att få åttlingar, vilket jobb.....

Trött

Igår var jag så trött så att jag knappt visste vad som var fram och bak på Julia. Så vi stannade inne och mös hela dagen, så skönt. Har flängt som ett jehu de sista dagarna. Fram och tillbaka från sös, lunch här och lunch där. Möhippa i helgen, vilken blev otroligt lyckad! Mycket roligt, men också saker som tar lite på krafterna. På lördag är det bröllop. Eftersom jag inte lyckats gå ner ett gram och således inte kommer i klänningen jag ville ha på mig. Så har jag fått låna en jättefin klänning av syster M. Men jag behöver en kofta att ha över. Ska ta ett besök på kära H&M i dag och sedan lååång lunch med kompis Karin.