måndag 29 juni 2009

Operation i morgon

Idag har jag varit på sös och förberett mig inför operationen i morgon. Har pratat med sjuksköterska och narkosläkare. Sedan fick jag ett radioakivt ämne insprutat i bröstet, det hjälper läkaren att hitta min sentinel node (portvaktslymfkörtel) och plocka bort den. I morgon kommer de även att spruta in en blå färg för att hitta körteln. Portvaktslymfkörteln ger svar på ev. spridning. Jag ska vara på plats kl. 7 på morgonen och jag har första operationstiden. Så kl 8 i morgon ligger jag förmodligen på operstionsbordet och runt kl 10 ligger jag på uppvaket.
Thomas följer med mig till sjukhuset och väntar tills jag är sövd och sedan åker han till jobbet. Mamma och Isabell tar hand om Julia.

I natt drömde jag att jag sögs upp av en tornado, jag försökte desperat greppa saker runtomkring mig. Men allt gick så fort och hur mycket jag än kämpade så orkade jag inte hålla mig kvar. Det krävs väl inte direkt en psykolog för att tyda drömmen. Är nog mer stressad än jag känner mig.
KRAM / Anna

fredag 26 juni 2009

Beskedet...

Igår fick jag jag beskedet att det är cancer i bröstet. De hade express analyserat proverna jag tog i onsdags. Så nu blir operationen på tisdag som planerat. Kommer att ligga på avd. 36 (tydlig sunkigt). Det blir s.k. bröstbevarande kirurgi, de tar ut en tårtbit av bröstet. I mitt fall rör det sig om ca 1/3 av mitt bröst. De kommer även ta ut lymfkörtlar för att se om cancern spridit sig. Det finns jättebra filmer på http://www.breastfriends.se/film/ , som visar hur det kommer gå till. De är teckande så man mår inte så illa :). Det känns skönt på något sett att äntligen få veta, även om jag såklart hoppades på att det bara skulle vara en bindvävnadsknut. Jag känner mig inte så orolig för själva operationen, jag är mer orolig för det som kommer efter. Kommer jag behöva cellgifta.... Tänk om cancern spridit sig... Men jag försöker att tänka possitivt, det kommer gå bra! Det måste gå bra!

onsdag 24 juni 2009

Poolhäng


Efter en jobbig förmiddag på sös, med massor av smärtsamma provtagningar, så sitter jag nu vid svärfars pool. Nice!

tisdag 23 juni 2009

Fina, fina barn!

Jag har har inte bara haft turen att få världens bästa man, jag fick dessutom världens bästa bonusbarn på köpet. När vi berättat för tjejerna om knölen, så kom de över på kvällen med ett jättefint brev till mig. Blev väldigt rörd och glad. Så här fint har Sofia skrivit på sin blogg.


3 sötnosar

Sol ute, sol inne och sol i sinne :)

Sol ute och det känns faktiskt som om solens strålar tränger hela vägen in i kroppen och värmer upp oros klumpen i magen lite. Jag och Julia har tillbringat dagen på vår fina altan. Julia har badat och jag har försökt att få henne att sitta och leka under parasollet. Jag vill ju helst ligga utanför i solen och få lite färg på mina vita ben. Men så fort jag lägger mig ner så har jag en nakenfis på ryggen eller på magen. Mysigt, men hur bra blir brännan och hur nyttigt är det för en 1 åring att vara i gassande solsken? Men nu har hon somnat i vagnen och jag ligger och tantsnusk surfar = läser bloggar :) om andras liv. Läser allt ifrån ”cancerbloggar” till inredning och mode. Men bäst tycker jag om att läsa era, mina vänners bloggar. Tack för alla snälla kommentarer, samtal, mail, sms. Jag uppskattar varje hälsning så ofantligt mycket!!! Tack Lisa, för den fina låten. Det värmer att ha vänner och familj som er!

måndag 22 juni 2009

Inga besked....

Idag var konferens där mitt ”case” togs upp. Dagen då jag skulle få veta om det är en godartad eller elakartad tumör och hur operationen skulle gå till. Efter konferensen ringde en läkare och berättade att de inte fått fram tillräckligt med celler från cellprovet den här gången heller. Så nu ska jag göra en ny biopsi och sedan får vi vänta igen... Det känns jobbigt att aldrig få ordentligt besked. Operationen kommer hur som helst att bli flyttad några veckor framåt. Vilket också känns jobbigt, för när allt sjunkit in så vill jag bara få operationen undanstökad. Anledningen till att de inte kan operera nu är att de inte vill röra lymfkörtlarna i onödan. Det som var positivt med samtalet var att den här läkaren inte alls lät lika säker på att det är cancer som läkaren vi träffade förra veckan.
Jag ska kontakta Sophiahemmet i morgon och kolla om de kan hjälpa mig med snabbare besked. Vill veta nu!

onsdag 17 juni 2009

Bröstcancer

Kära söta vänner. Jag tvekade lite om jag skulle berätta vad som hänt mig, oss, familjen men eftersom jag tänker fortsätta blogga blir det svårt att utelämna det som förändrar våra liv. Jag har fått cancer . Bröstcancer... Det började med att jag kände en liten knöl i höger bröst. Då den inte försvunnit på en vecka kontaktade jag vårdcentralen. Träffade en läkare och fick en remiss för mammografi på kvinnokliniken i Farsta. Där gjordes mammografi, ultraljud och det togs ett cellprov. 10 lååånga dagar senare fick jag tid hos Bröstmottagningen på SÖS för att få provsvaren. Då visade det sig att de inte fått fram tillräckligt med celler för att kunna analysera och att mammografibilderna var diffusa. Så det blev tid för ny undersökning och en veckas väntande igen. Så idag var vi på sös för att få provsvaren igen och det visade sig att det är en tumör i bröstet. Vi har ännu inte fått svar på cellprovet, så det finns en liten strimma av hopp kvar. Men hur det än blir så operaras jag den 30/6 på SÖS. Halva bröstet försvinner.... Jag vet inte riktigt vad jag känner, det känns mest jäkligt orättvist, jag är ju bara 30 år. Nu ska jag gå och krama Thomas och Julia. Kram så länge!

tisdag 16 juni 2009

Kanske den bästa låten som gjorts

Pink Floyd's Wish You Were Here live från deras "Pulse" turné

Problemas

Idag kom fina jumpsuiten från Glitzy. Jag slet upp paketet och den var precis lika fin som på bilden. Så jag var tvungen att testa direkt och den var för liten :(.... One size doesn´t fit all. Nu har jag två val banta eller skicka tillbaka. Borde gå ner de där "latte" kilona, men sommaren med alla fester är inte den lättaste tiden att banta på. Så den får nog åka tillbaka. Känns lite sorgligt, jag hade sett framför mig att jag och jumpsuiten skulle få en fin sommar tillsammans. Men nu går vi skilda vägar..... Buhuuuu

Efter regn kommer sol!


Man blir glad i hela kroppen av lite solsken, även om det blåser kallt. Jag bjöd ut mamma på promenad och picnic, här sitter vi nu och äter. Julia sover i vagnen.

måndag 15 juni 2009

Audi family

Sådan far, sådan dotter.


Vinkällare

Vi har fått vin från pappa och Karin, vilket vi är väldigt tacksamma för! Så nu har vi ordnat en vinkällare i gamla matkällaren. Tyvärr så får vinet trängas lite med diverse verktyg och sladdar. Men, men så blir det när man har ont om förvaring. Varje vinsort ska få en egen beskrivning på hyllkanten.


Beskrivningarna kommer att se ut så här.... Är inte riktigt klar med alla.

söndag 14 juni 2009

Julias bästa vänner just nu!


Julia fick ett par stövlar från pop idag. De kom väl tillpass.

Mina bästa vänner just nu!


Är på landet och firar Isabell som fyller 20. Regnet har öst ner hela dagen. Så jag är väldigt glad för mina nya gummistövlar.

tisdag 9 juni 2009

Vill ha!

Om mina skattepengar kommer in på kontot i morgon. Kanske jag ska unna mig den här fina jumpsuiten finns på glitzy.se med ett par sandaler...

Nya Elle


Gillar verkligen framsidan på nya Elle. Den får följa med mig i morgon!

Mathandling på nätet!


Igår var jag och storhandlade mat, på nätet. Idag levererades det, nu är vi 2600 (!!!) kr fattigare och 7 matkassar rikare.

fredag 5 juni 2009

Kallt


Mössa och vantar är inte kul i Juni. Nu är vi påväg ut för att äta middag och fira vår 2 åriga förlovnings dag!

måndag 1 juni 2009

En liten paus i bloggen...

Det har hänt en grej i mitt (vårt) liv som tar fokus från allt annat just nu. Därför har jag betsämt mig för att lägga bloggen åt sidan ett litet tag. Kanske en vecka, kanske längre...

Hej så länge!