torsdag 25 februari 2010

Strålningsmaskinen

Här ligger jag varje dag. Det här är strålningsmaskinen, den är ca 2,5 hög och ca 1,5bred, ganska massiv. Under strålningen hissas man upp ca 1 m och sedan rör sig den runda delen över överkroppen. Själva strålningen känns inte, men ljudet låter lite som en tandläkarborr. Vilket påminner mig om att MÅSTE boka en tandläkartid (bläää).

Att lära av en "fjortis"

Igår när jag var inne på Sofias blogg tänkte jag på hur mycket kärlek hon delar ut till sina kompisar via bloggen (och även via Facebook). Det fick mig att tänka på att man (jag) är ganska dålig på att berätta hur mycket vissa personer betyder för mig. Så här kommer en liten hälsning till några av er...
Sofia och Bella, ni är världens bästa bonusbarn. Jag säger det alldeles för sällan och gnäller alldeles för mycket på er. Puss på er!
Thomas, du är min favorit kille, love u!
Lisa, du är den modigaste och bästa vän man kan ha. Jag är så glad för att just du är min kompis!
Min familj, mamma, mormor, Annika, Björne, Cissi, Isabell och Niclas, tack för att ni har stöttat och att jag fått finnas i era tankar under hösten!
Det finns många som förtjänar en hälsning här, men jag vill inte att det här ska låta som ett avskedsbrev :). För det är det inte, det är mer som ett tacktal från Oscarsgalan :)

söndag 21 februari 2010

Eget företag

Nu har jag skickat in uppgifter till bolagsverket och skattemydigheten på mitt egna lilla företag. Företaget ska heta Kikabi Konsult och är en enskild firma. Jag har tänkt mig att jag ska syssla med bokföring, kontorsadministration och lite allt möjligt. Det ska vara en bisyssla vid sidan om mitt "riktiga" arbete. Det känns kul och jag längtar efter att få sätta igång.

torsdag 18 februari 2010

Sport

Det är svårt att komma i säng i tid, när OS sänds på kväller och nätter. Nu håller jag tummarna för ANJA!! Hon har sådan jäkla vinnarskalle, jag är sjukt impad.

Veckan

Den här veckan har gått i ett galet tempo. Julia har varit hemma hela veckan, snorig och hostig. Thomas och jag har turats om att vara hemma och sprungit om varandra i ytterdörren . Jag har med hjärtat i halsgropen rusat mellan jobb, plugg, stall, strålning, akupunktur, jobbmiddag och hem.
Det är drop in tider på strålningen och i onsdags hade jag oturen att ha 5 personer före mig. Jag fick vänta i 90 minuter innan det var min tur. Eftersom man strålas 5 dagar i veckan, så blir det ganska mycket tid i väntrum. Jag försöker att ägna "väntrumstiden" till att plugga och skriva mail som ska skickas. Men mest blir det läsning i min bok Ängelns lek, kan verkligen rekommendera Carlos Ruiz Zafróns böcker. De är svåra att lägga ifrån sig, när man väl börjat läsa.

onsdag 17 februari 2010

Drömhus

Det här är mitt drömhus... Jag har haft bilden på mitt skrivbord under säkert 2 år. Då och då går jag in och tittar på bilden och drömmer mig bort. När jag var liten var jag en expert på dagdrömmeri. Jag fantiserade om att jag hade en egen häst, sedan var det nog skolans snyggaste kille osv. Numer finns det inte riktigt utrymme för dagdrömmeri och om jag förlorar mig själv i en dröm så kan man vara säker på att det är någon som ropar, skriker eller att jag helt enkelt somnar ifrån drömmen. Men visst är det lite härligt att kunna förflytta sig i tanken under bara några minuter?! Kanske är det min sorts meditation....

söndag 14 februari 2010

En exotisk kväll i Stockholmsförorten

Plats för 17 vänner, en värdinna och en värd

Vårt vardagsrum med massor av textil :)

Vattenpipa och drinkar

lördag 13 februari 2010

Strålning

Den här veckan har jag påbörjat strålningen. Än så länge känns det bra, men det tar väl några veckor innan huden blir irriterad?! Har även fått min andra behandling med bara Herceptin. Jag får lite ont i kroppen av Herceptinet. 2 dagar efter behandling känner jag mig som en gammal tant, som måste hålla hårt i räcket för att inte trilla i trappan på morgonen. Hälsenorna känns alldeles stumma. Men det blir bättre när jag kommit igång och rört på mig. Så det går inte alls att jämföra med värken i kroppen efter cellgifterna. Igår hade vi en riktig brakfest här hemma, temat var orientaliskt. Bilder kommer på bloggen inom kort ;). Det var en väldigt lyckad kväll.

tisdag 9 februari 2010

Bröllopsdag

Idag är det 2 år sedan vi gifte oss! Grattis Älskling! Puss / A

lördag 6 februari 2010

Att utmana sig själv....

Så passerade ännu en vecka på rekortid. Det kändes bra att jobba, vant och tryggt. Sedan har det varit de vanliga "sysslorna", stallet, akupunktur och i går var jag på bokföringskurs. Igår kväll var jag och Jullan hos min moster och hälsade på kusin C och hennes kille N som kommit hem efter 2,5 år i Indien (lovely). Idag har vi varit på "öppet hus" i stora tjejernas skola. Ikväll bli det nog schlagerfestivalen på TV och kanske ett glas vin.

Här om dagen läste jag i en tidning att man ska utmana sig själv varje dag... Så i fredags på kursen utmanade jag mig själv och gick barhuvad. När jag drog av mig mössan, så tänkte jag -vad ska alla tänka nu, jag satt dessutom längst fram i klassrummet. Men sedan tänkte jag, vad är det värsta som kan hända? Att vilt främmande människor tänker att jag är en konstig prick som rakat av mig håret? Kanske tror de att jag gjort en Brittney Spears? Eller så tänker de att jag varit sjuk? Eller de kanske t.o.m. tänker att jag är modig... Efter ungefär 10 min så hade jag glömt bort att jag inte hade mössa. Så nu visar jag vad de bakom mig på kursen såg :). Det är fortfarande ganska glest mellan hårstråna och färger är blä, jag förstår varför jag började färga för 17 år sedan :). Men det finns inga grå hårstrån ännu iallafall :)