tisdag 28 augusti 2012

35 dagar till beräknad födsel


Ont i ryggen (svanken) och ont i ljumskarna. Jag ringde MVC och hoppades på att få en läkartid (helst idag), men första lediga tiden är den 7/9. Vad hoppas du på att läkaren kan göra för dig frågade barnmorskan. Va, hmmmm, kanske sjukskriva mig på halvtid sista tiden…. Det känns så syndigt att be om sjukskrivning när man är gravid. Nu funderar jag på om jag kan gå till vårdcentralen och få ett intyg till försäkringskassan därifrån eller måste man gå via MVC?  Det är hur som helst helt olidligt att sitta på en kontorsstol 8 timmar/dag.
Ikväll fick vi lite oväntat barnvakt, min mamma skulle hämta J på dagis och sedan frågade hon om Julia ville sova där. Det fick hon, så nu väljer jag och T mellan 1. Måla klart friggeboden 2. Rensa och städa hemma 3. Gå ut och äta och gå på bio… Det blir nog alt. 3. Tycker att vi förtjänar det J. Dessutom ska man väl passa på innan lilla bebisen kommer….

onsdag 15 augusti 2012

48 dagar kvar till beräknad födsel

Tiden går fort (och långsamt). I dag är det 48 dagar till beräknad födsel och jag är i vecka 34 (eller 33+1). Jag längtar efter att få träffa vår lilla bebis och se vad det är för liten person som buffar och sparkar där inne. Jag mår ok, är galet trött och stel i kroppen. Men har inte ont, så man ska väl inte klaga. Julia är väldigt förväntansfull och tycker att bebisen ska heta Blixten eller Sixten-Blixten. Sixten är med på min 10 i topp, men inte på Thomas 10 i topp lista J.

Förra veckan var vi i Tallin och firade svärmor som fyllde 70 år. En trevlig båttripp som jag kan rekommendera om ni känner för en minisemester. Har även varit på olika födelsedagsmiddagar både i lördags och måndags. Trevligt och trevligt, med lite kompis-häng.
Några bilder från Tallin